Actualiteit Geld & Budget

Drie tips om te besparen op je brandstofverbruik

Brandstof is vandaag de dag natuurlijk steeds duurder geworden. Het dus vooral wanneer je veel auto rijdt een stuk duurder geworden om jezelf te verplaatsen. Omdat het niet altijd mogelijk is om minder te rijden, is het zuiniger rijden een goede eerste stap. Speciaal daarom hebben we in dit artikel enkele tips voor je die je helpen bij het besparen op je brandstofverbruik Zo kun je met een paar eenvoudig tips al snel tot wel 10 procent op je verbruik besparen. Dit lijkt misschien niet veel, maar wanneer je flink wat kilometers rijdt, is dit natuurlijk een enorm verschil per jaar. Goed opletten dus.

brandstof besparenRijd niet te hard

Uiteraard is te hard rijden niet toegestaan, maar al is dit wel het geval, is het verstandig hier goed op te letten. Het verschil op de snelweg tussen 100 kilometer per uur en 120 kilometer per uur is namelijk enorm. Het kan zomaar 20 procent van je brandstof schelen. Dat komt doordat je auto bij 120 kilometer per uur veel meer toeren maakt, waardoor ook het verbruik hoger is.

Je kunt dus beter iets langzamer rijden, want als het gaat om tijd, dan valt het vaak erg mee hoeveel langer of het duurt.

Schakel op tijd

Schakelen is een belangrijk onderdeel van het autorijden. Hoe later je schakelt, hoe hoger je auto in de toeren zit. Zoals je ook hierboven hebt kunnen lezen, is een te hoog toerental niet heel goed voor het brandstofverbruik. Het is dus verstandig om op tijd te schakelen. Gemiddeld is het advies om te schakelen tussen de 2000 en 2500 toeren. Je zult merken dat wanneer je hier goed op let en dit ook regelmatig doet, je brandstof een stuk langer meegaat, dan wanneer je te lang in een te lage versnelling blijft rijden.

Spanning van de banden

Voldoende lucht in de banden is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je veiligheid zodat je goed contact houdt met de weg, maar ook voor het verbruik van je brandstof. Heb je een nieuwe auto, dan is de kan vrij groot dat je een sensor hebt die precies aangeeft wanneer je banden niet voldoende spanning hebben. Heb je dit niet, dan is het verstandig om iedere 8 tot 10 weken even te controleren of je bandenspanning nog wel hoog genoeg is. Doe je dit niet, dan is het niet alleen slecht voor je brandstofverbruik, maar is het ook gevaarlijk. Te zachte banden hebben namelijk een veel langere remweg nodig.

bandenspanning

Conclusie

In dit artikel hebben we je 3 tips gegeven die je kunnen helpen bij het besparen op je brandstofverbruik, iets wat met de stijgende olieprijzen steeds meer actueel is geworden. Uiteraard zijn er nog veel meer tips waarmee je kunt besparen op je brandstof. Zo is het ook goed om je auto uit te laten rollen en bijvoorbeeld te zorgen dat je motor goed warm is voordat je flink het gaspedaal intrapt. Door op al deze kleine dingen te letten, zul je merken dat je brandstofverbruik echt naar beneden zal gaan.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.