Cultuur & Entertainment Geld & Budget Tech & Web

Kennismaking met P2E metaverse game ‘Silks Horse Racing’

Investeren in goede paarden met een gerenommeerde en betrouwbare stamboom is in de praktijk reeds vele jaren één van de favoriete investeringen van de rijken der aarde. Voor het juiste paard worden al snel miljoenen op tafel gelegd. Dit niet in het minst omdat de (potentiële) koper zich er bewust van is dat het paard in kwestie niet alleen veel geld kan opleveren tijdens wedstrijden, maar ook dat de veulens kunnen zorgen voor een aanzienlijk rendement.

De metaverse game ‘Silks Horse Racing’ wil ervoor zorgen dat ook de minder gefortuneerde personen hun graantje van deze rijke wereld kunnen meepikken. Hoe? Dat laten we je graag ontdekken hier op deze pagina!

Een brug tussen de virtuele en de echte wereld

Silks Horse RacingWanneer we het concept van Silks Horse Racing van naderbij gaan bekijken kunnen we meteen vaststellen dat deze als het ware een brug wil creëren tussen de echte en de virtuele wereld. Voor deze game geldt dat het de eerste zogenaamde P2E metaverse game is welke is uitgebracht op de blockchain van Ethereum. Ze weerspiegelt in principe perfect de echte wereld van de volbloed racepaarden. Hiermee distantieert ze zich uiteraard ook ten opzichte van het merendeel van de andere soortgelijke games die tegenwoordig op de markt zijn terug te vinden. Er is dan ook geen sprake van verzonnen avatars of gegenereerde eigenschappen. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van digitale racepaarden die beschikken over hun kenmerken en kwaliteiten uit de echte wereld. Een zeer beloftevol concept dat reeds heel wat “spelers” heeft weten te overtuigen.

Keuze uit 5.000 verschillende jockeys

Wanneer je Silks Horse Racing wil spelen dien je rekening te houden met twee verschillende investeringen. Voordat je een bepaald paard kan kopen dien je namelijk in eerste instantie een jockey aan te schaffen. In deze P2E metaverse is er sprake van 5.000 verschillende jockeys. Voor elke jockey geldt dat hij of zij over diens eigen unieke outfit evenals eigenschappen beschikt. Kies de kleuren wijselijk, want ze zullen in de praktijk ook worden weergegeven op het paard wanneer er virtuele wedstrijden worden gereden. Voor de jockey die je uitkiest geldt in de praktijk dat ze jouw identiteit evenals persoonlijkheid weerspiegelt. Bovendien fungeert ze als jouw digitaal ownership van je in-game assets. Op moment van schrijven geldt voor de jockeys dat ze nog uitsluitend de paarden berijden in de virtuele wedstrijden. Het is echter de bedoeling dat ze in de toekomst nog meer functies zullen krijgen naarmate het spel uitgebreider wordt.

NFT-collectie bestaande uit 10.000 paarden

Zoals hierboven reeds aangehaald dien je er als speler van Silks Horce Racing rekening mee te houden dat je niet één, maar wel meerdere keren moet investeren. In eerste instantie is er de investering in een jockey terwijl er anderzijds ook de investering is die je moet doen in een racepaard. Voor de NFT-collectie van deze game geldt dat ze in totaliteit bestaat uit maar liefst 10.000 verschillende paarden. Voor deze paarden geldt dat ze eigenlijk de top 1 procent vertegenwoordigen van de volbloed racepaarden in de Verenigde Staten. Voor deze NFT’s geldt dus dat ze in de praktijk het echte, dagelijkse leven volgen van de paarden in kwestie. Hierbij wordt concreet rekening gehouden met de onderstaande factoren:

  1. Waar de paarden vandaan komen;
  2. Over welke stamboom ze beschikken;
  3. Hoe hun trainingen verlopen;

Hoe waardevoller en hoe duurder het paard in kwestie in het echt wordt, des te duurder ook de NFT zal worden. Dit bovendien zonder dat jij als investeerder er eigenlijk verder ook maar iets voor hoeft te doen. Dit lijkt op zich reeds ontzettend interessant, maar er is meer. Het is namelijk algemeen bekend dat ook de veulens van kwalitatieve en gerenommeerde racepaarden in de praktijk vaak behoorlijk grof geld kunnen opleveren. Ook daar hebben de makers van deze game rekening mee gehouden. Ook deze veulens hebben dan ook hun plaats in deze game.

Fractionalized NFT’s

Iedereen die de informatie op deze pagina leest is er zich ongetwijfeld wel van bewust dat een investering in een gerenommeerd racepaard in de praktijk gepaard kan gaan met vrij stevige kosten. Ook de digitale varianten van deze paarden hebben ondertussen een vrij stevig prijskaartje. Om ze toch toegankelijk te houden voor een zo groot mogelijke doelgroep heeft men ervoor gekozen om gebruik te maken van zogenaamde Fractionalized NFT’s. Deze zorgen er in de praktijk voor dat het mogelijk wordt om met maximaal 9 personen in een bepaalde NFT te investeren. Let wel op, wanneer je op deze manier gaat investeren is er uiteraard sprake van een gedeeld ownership. Dat betekent in de praktijk uiteraard dat ook de winsten gedeeld zullen moeten worden.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.