Geld & Budget

De spaarrekening: mogen we ooit terug betere rentes verwachten?

spaarrekeningAls de rentetarieven dalen…

Laat je huidige spaarstrategie toch niet los. Nadat de rentetarieven zijn verlaagd, zullen spaarrekeningproducten hun rendementen waarschijnlijk aanpassen om dit voorbeeld te volgen. Een plotselinge reactie om minder met je spaargeld te verdienen, zou kunnen zijn om ergens anders op zoek te gaan naar een beter rendement.

Maar net als bij beleggen, moeten consumenten hun spaarstrategie niet volledig veranderen om te proberen de veranderende tarieven bij te houden, vooral niet nadat ze zijn gedaald.

In plaats daarvan zouden ze hun manier van denken moeten veranderen om meer op één lijn te komen met de nieuwe staat van opbrengst op de markt.

Aanpassen

Psychologisch gezien moet je je aanpassen aan de huidige rentetarieven. Consumenten die al een vaste spaarstrategie hebben op bijvoorbeeld een hoogrentende spaarrekening, willen misschien overwegen om bij hun geld te blijven. Hoewel het nooit kwaad kan om de tarieven van concurrenten te controleren, is de kans groot dat het een rode vlag kan zijn als je bank het bedrag verlaagt.

Als de rentetarieven stijgen…

spaarrekening renteBedenk een serieus spaarplan, dat is belangrijk. Hoewel hogere rentetarieven doorgaans betekenen dat je meer rente betaalt over elk creditcardtegoed dat je hebt, is er één groot voordeel voor consumenten: hogere opbrengsten op spaarproducten.

Zodra de rente wordt verhoogt, kan het bedenken van een serieus spaarplan de sleutel zijn om ten volle te profiteren van de staat van de markt.

Een speciaal spaarplan betekent maandelijkse besparingen implementeren in een budget en vasthouden aan dat aantal. Dit kan worden mogelijk gemaakt door je spaargeld te automatiseren of door een bepaald percentage van je salaris in te stellen dat elke betaaldag rechtstreeks op een spaarrekening wordt gestort.

Hoe je je besparingen kunt automatiseren

Voordat een consument serieus wordt over een spaarplan, moet hij er zeker van zijn dat hij eventuele aanhoudende creditcardschulden weghaalt. Houd er rekening mee dat wanneer de rentetarieven stijgen, dit betekent dat het jaarlijkse percentage (JKP) dat je creditcardkosten op elk saldo dat je van maand tot maand bijhoudt, waarschijnlijk zal stijgen, waardoor het duurder wordt om deze schuld te dragen. Kijk rond voor een spaarproduct. Wanneer de rente stijgt, zullen spaarproducten dit voorbeeld volgen en hun rentes verhogen. Onderzoek doen voordat ze op een spaarproduct terechtkomen, kan consumenten niet alleen helpen om een ​​goede rente te vinden, maar ook om een ​​product te vinden dat het beste bij hun behoeften past.

Spaarproducten zijn onder meer

spaarrekening of anders sparenOnline spaarrekeningen met een hoog rendement. Grote traditionele banken bieden doorgaans schamele rentetarieven, rond de 0,1%, op spaarrekeningen. Onlineservicers bieden doorgaans verzekerde hoogrentende spaarrekeningen aan met rentetarieven die vele, vele malen hoger zijn dan bij traditionele banken.

Sommige van deze online spaarrekeningen hebben geen minimale stortingsvereisten, geen minimale balansvereisten en geen maandelijkse kosten.

Certificaat van deposito’s (cd’s).

Een depositocertificaat is een spaarproduct dat wordt aangeboden door banken en kredietverenigingen en dat klanten een hogere rente geeft in ruil voor het onaangetast laten van het deposito voor een bepaalde tijd. CD’s hebben doorgaans minimale stortingsvereisten en leners zullen een boete voor vervroegde opname moeten betalen als ze het geld moeten opnemen tijdens de looptijd van de CD, die kan variëren van 30 dagen tot vijf jaar of meer. Maar het voordeel van dit spaarproduct is dat de hogere rente vastzit en niet fluctueert als de rente daalt.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.