Wonen

Drie tips om muizen of ratten te verjagen uit je garage

Ratten zijn een last voor iedereen die hiermee te maken krijgt. Ratten verspreiden een heleboel ziektes en brengen ook veel beschadiging aan. Heb je ratten in jouw garage dan ben je daar absoluut niet blij mee. Voorkomen is daarom ook beter dan bestrijden. Helaas kan het voorkomen dat je net te laat bent met het voorkomen van een rattenplaag, maar wat doe je dan? Hier heb je drie handige tips die je helpen om van een rattenplaag af te komen, maar allereerst gaan we in op het voorkomen van de plaag. Want het voorkomen van de ratten is eigenlijk tip no.1.

Voorkomen: Tip no. 1

VoorkomenZowel muizen als ratten genieten van warmte en voedsel. Dat is ook waar zij constant naar op zoek gaan. Dit is de reden waarom je ook vaak ratten tegenkomt in riolen of kruipruimte. Wil je een rattenplaag voorkomen zorg er dan voor dat de ratten niet naar binnen kunnen en laat ook geen voedsel(resten) achter in jouw garage. Zorg er ook altijd voor dat je geen bergen vol afval in jouw garage of rondom de woning laat liggen.

Maak alle openingen in jouw garage dicht. Heb je gaten en spleten dan kunnen ratten daar mogelijk in kruipen. Heb je huisdieren? Zorg er dan ook voor dat je het voer van jouw huisdier goed afsluit.

Heb je een dierenverblijf in de tuin of garage? Maak deze op tijd schoon en zorg dat het verblijf goed dicht is gemaakt met bijvoorbeeld gaas. Ook is het belangrijk dat je na het onderhouden van jouw tuin het afval na het snoeien meteen weggooit.

Hoe bestrijd je de ratten in jouw garage?

Onthoud dat het bestrijden van ratten zonder preventie niet veel zal doen. Dicht je bijvoorbeeld geen spleten en gaten dan komen er altijd weer nieuwe ratten bij.

muizen vangen

Gebruik vallen en klemmen alleen op jouw terrein

Ratten en muizen vallen niet onder de categorie “beschermde diersoort”. Dit maakt dat je een rattenplaag kan bestrijden door vallen en klemmen te plaatsen. Dit mag je alleen op jouw eigen terrein plaatsen. Het plaatsen van vallen en klemmen op openbaar terrein of het terrein van jouw buren is verboden. Beslis je om vallen te plaatsen? Check dan zeker deze lijst met de beste opties, want er zijn heel erg veel slechte muizenvallen op de markt!

Schakel een professional in

Als je te maken hebt met ratten dan is het niet genoeg om bijvoorbeeld het voer van jouw huisdier te verwijderen. Het kan namelijk zo zijn dat de ratten zich ergens in jouw tuin of in de tuin van jouw buren hebben verstopt. Als dit het geval is dan zorgen de ratten dus ook voor een heleboel onrust bij de buren. Het is daarom handig om dit aan te geven bij de buren. Zo kunnen jullie samen met de gemeente de rattenplaag bestrijden. Zelf mag je geen gebruik maken van bestrijding met rattengif. Een professionele plaagbestrijder mag dit wel. De reden waarom jij dit zelf niet mag doen is omdat de kans er bestaat dat de ratten niet meer op het gif reageren. Ook kan het gif terecht kopen in aarde en kan het ervoor zorgen dat andere dieren, zoals vogels, dood gaan hierdoor.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.