Eten & Drinken Sport & Gezondheid

Water lekker maken, zonder suiker toe te voegen: mijn tips

Dat water drinken goed voor je is, weten we allemaal. Maar om nu alleen maar kraanwater of water uit een fles te drinken kan je op een gegeven moment gaan tegenstaan. Er zijn verschillende manieren om je water lekkerder te laten smaken.

Theezakje

Het klinkt een beetje gek, een theezakje voor in koud water. Ik bedoel dan ook geen normaal theezakje. Tegenwoordig zijn er speciale theezakjes verkrijgbaar die juist bedoeld zijn om je water een extra smaakje te geven. Deze theezakjes zijn vaak gevuld met gedroogde fruit en/of bloemen. Door het theezakje een aantal minuten in je water te laten trekken, geeft het een smaakje af. Hier zitten geen suikers of andere conserveermiddelen in. Werk je liever niet met zakjes thee maar met losse thee? Dat kan ook! Een laatste optie is om gewoon wat munt of zelfs brandnetel te laten infuseren!

water lekker makenFruit

Je kunt vers fruit in stukjes snijden zodat het sap er goed uit kan komen en die voeg je toe aan je water. Het geeft langzaam een lichte smaak af aan je water. De enige suiker die er dan inzit is de natuurlijke fruitsuiker van de vrucht zelf.

Je kunt hierbij denken aan citroen, aardbeien, stukjes appel of komkommer plakjes zonder schil.

Er zijn heel veel mogelijkheden en je kunt het beste kiezen voor iets wat je lekker vindt. Rechts zie je een mix van verschillende fruitsoorten – altijd een leuk idee: lekker en het ziet er nog eens mooi uit ook!

Limonadesiroop

Dit is een erg voor de hand liggende optie, limonadesiroop. Omdat mensen steeds bewuster bezig zijn met hun suikerinname, zijn er veel soorten siroop op de markt gebracht waar geen suikers aan toegevoegd zijn. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld Slimpie, let op hier zit wel zoetstof in. Wil je een siroop waar geen zoetstof in zit dan kun je denken aan een merk zoal Teisseire. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei smaken, zo kun je naast framboos ook eens kiezen voor mojito cocktail. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Wat ook een leuke afwisseling is bij het drinken van limonadesiroop, is om het aan te mengen met bronwater. Doordat er bubbeltjes inzitten, is het eigenlijk net alsof je gewoon frisdrank drinkt, alleen nu dan zonder suiker.

Kant en klaar

Vandaag de dag is er voor iedereen zijn voorkeur wel iets verkrijgbaar in de supermarkt. Zo ook spawater waar al een smaakje aan toegevoegd is. Handig voor onderweg, verschillende soorten bruis zoals licht sprankelend of echt bruisend. En natuurlijk zijn ze er in allerlei smaken en het belangrijkste, er zit geen suiker in.

IJsblokjes

Op de ouderwetse manier ijsblokjes maken door een tree te vullen met water en dan te laten bevriezen. Het mooie hiervan is dat je van alles toe kan voegen aan de ijsblokjes. Neem bijvoorbeeld blaadjes munt of stukjes fruit. Daarna vries je het in en kun je het in je water doen. Omdat ijsblokjes langzaam smelten krijg je gaandeweg steeds meer smaak aan je water.

Sap

Je zou er misschien niet snel aan denken maar ook vruchtensap kun je gebruiken als basis. Gooi een goede scheut ervan in een glas, uiteraard kies je voor een suikervrije versie en vul de rest van het glas dan aan met water. Er zijn hier veel opties in, gewoon sinaasappelsap, of juist cranberry sap, maar ook appelsap werken hier goed bij. Je kunt elke soort sap eigenlijk wel gebruiken, ja het zal een beetje waterig smaken maar daar gaat het in dit geval eigenlijk ook om.

Puree

Hierboven is het al een benoemd dat je zelf stukjes fruit kunt toevoegen aan je water. Maar heb je er al aan gedacht om lekker fruit te kiezen en dit eerst te pureren? Maak er een lekkere gladde massa van en gooi dit in een glas. Daarna kun je de rest bijvullen met water, even roeren en klaar.

Groentesap

Dit klinkt misschien een beetje vies maar het is iets waar je aan went. En daarnaast is het ook nog eens heel erg gezond voor je. Wanneer je ’s avonds de groente staat te koken voor het avondeten, giet het daarna af maar gooi dit water niet weg. Juist door groente te koken gaan er veel vitamines verloren. Door dit water te bewaren en niet weg te gooien kun je het op een andere manier goed gebruiken. Zet het even in de koelkast en daarna is het klaar om op te drinken. Alle vitamines die anders verloren zouden zijn gegaan, komen nu je lichaam in. Dit is ook helemaal suikervrij en er zitten geen toegevoegde conserveermiddelen in.

Puur natuur

Je hebt nu genoeg tips hoe je de smaak van water iets lekkerder kunt maken. Maar je kunt er uiteraard ook gewoon voor kiezen om de puur natuur te houden en er niks aan toe te voegen.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.