Eten & Drinken Uitgelicht

De beste wijnbars van Antwerpen: étampé, BARAVIN en Ta-nnin

Bezoek je binnenkort Antwerpen en hou je van een goede vino, dan zijn er een aantal wijnbars die je echt niet mag overslaan. We hebben een top drie voor je samengesteld met de leukste en beste wijnbars die je tijdens je volgende bezoek aan Antwerpen niet mag overslaan.

étampé antwerpen1. Étampé – Sint-Aldegondiskaai 42

Étampé is een wijnbar gevestigd op het Eilandje, in het noorden van Antwerpen recht tegenover het MAS. De locatie is fantastisch, je zit direct aan het water in een rustig gebied van de stad. Het is wel buiten het centrum, maar Antwerpen Noord is zo leuk en de perfecte manier om de drukte van het centrum te ontsnappen. Étampé biedt wijn aan uit alle uithoeken van de wereld en je wordt er uitgedaagd eens iets anders te proberen dat je reguliere Pinot Grigio of Merlot. Ook bieden ze veel duurzame wijnen aan.

Je kunt terecht bij Étampé voor een gezellig avondje met vrienden maar het vormt ook de locatie voor een romantisch avondje uit. Het interieur is heel sfeervol en chique. Je wordt omringt door flessen wijn die vanaf de grond tot het puntje van het plafond professioneel zijn tentoongesteld in grote etalages. Zo kun je de flessen wijn bewonderen terwijl je nieuwe wijnen ontdekt.

Ook hebben ze naast de losse tafeltjes een grote gouden bar in het midden van de zaak. Hier worden workshops, cursussen en proeverijen georganiseerd. Hou jij van luxe interieur, een niet al te drukke locatie en wil je internationale wijnen ontdekken, dan is dit de wijnbar voor jou! Wat ik ook enorm apprecieer: bij étampé kan je ook altijd een hele resem wijnboeken vinden om je in te verdiepen. Erg leuk!

Baravins Antwerpen2. Baravin – Minderbroedersrui 31

Baravin is een wijnbar in het centrum van Antwerpen, slechts op 5 minuten wandelafstand van de drukke shopping straat de Meir. Het is een chique wijnbar met een veelzijdige wijnkaart. De locatie lijkt van binnen op een Paleis, je bent omringt met hele hoge muren die prachtig beschilderd zijn met imposante schilderwerken die iets weg hebben van de renaissance kunststroom. Er zijn verschillende tafeltjes waar je met je gezelschap kunt zitten maar ook kun je ervoor kiezen om plaats te nemen aan de grote robuuste houten bar die midden in de ruimte staat. Op deze bar staan elke week nieuwe wijnen die je, onder begeleiding van de sommelier, mag proeven.

Met meer dan 80 wijnen op de wijnkaart zijn wij ervan overtuigd dat jij hier je nieuwe favoriete wijn zult ontdekken. Naast de wijnen bieden ze ook een aantal bieren aan en kan je naast de drankjes ook genieten van borrelhapjes.

Hou je van goede wijnen drinken in een chique omgeving, dan is dit de wijnbar voor jou!

Ta-Nnin Antwerpen3. Ta-Nnin – Volkstraat 50

Ta-Nnin is de nieuwste wijnbar in dit rijtje. Het is een hele hippe en trendy wijnbar midden in het centrum die zich vooral richt op een jonger publiek. Ze willen laten zien dat wijn drinken voor iedereen is, of je nu een echte wijnliefhebber bent of nog niet. Vooral als je wel benieuwd bent naar wijn, maar nog niet zo goed weet wat je lekker vindt is dit dé plek voor jou.

Er worden regelmatig proeverijen georganiseerd waar je de lekkerste wijnen zult kunnen ontdekken. De bar biedt ook hun eigengemaakte wijnen aan en inmiddels hebben ze 3 huisgemaakte wijnen op de kaart staan. Ook gaat de eigenaar van Ta-Nnin vaak zelf op pad om nieuwe wijnen te ontdekken uit de bekende en minder bekende wijnregio’s. Het doel is om de gasten van Ta-Nnin maandelijks te verrassen met nieuwe wijnen die nét even anders zijn.

Ben je geen wijndrinken? No problemo! Ta-Nnin biedt ook enkele warme dranken zoals verse groene theeën en frisse dranken aan voor de niet-drinkers in je gezelschap!

Naast de wijnen worden er ook heerlijke hapjes geserveerd die de wijnen complimenteren. Van 12u tot 17u30 zijn dit borrelhapjes en focaccia’s en na 17u30 kan je ‘Foodsharing plates’ bestellen met allerlei lekkernijen. Denk hierbij aan garnaal kroketten, humus en nacho’s. Wijnbar Ta-Nnin staat bekend om zijn gastvriendelijkheid en warme ontvangst. Zin in een avondje nieuwe wijnen ontdekken, zalige hapjes in een relaxte omgeving waar geen ruimte is voor opzichtigheid, dan is dit de wijnbar voor jou.

 

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.