Eten & Drinken

De voordelen van een elektrische barbecue

Overweeg je een nieuwe barbecue aan te schaffen, maar vind je een houtskoolbarbecue te veel gedoe. Dan ben je niet alleen. De laatste jaren heeft de houtskoolbarbecue heel wat concurrentie gekregen. Vooral de elektrische barbecue is aan een snelle opmars bezig. Deze manier van barbecueën biedt dan ook heel wat gebruiksgemak en comfort. We zetten de voordelen even voor je op een rijtje:

barbecue chefGebruiksgemak

De elektrische barbecue is erg gebruiksvriendelijk en zeer geschikt voor de minder ervaren grill chef. Je plugt hem in een stopcontact, stelt de gewenste temperatuur in en binnen enkele minuten kan je beginnen bakken. Bij een houtskoolbarbecue moet je eerst al het vuur aankrijgen en daarna nog zeker een half uur wachten voordat de kolen heet genoeg zijn.

Ben je klaar met bakken dan steek je het rooster gewoon in de vaatwasser en klaar is kees. Geen gedoe meer met overgebleven briketten en asresten.

Compact en rookvrij

Heb je een appartement met balkon en eet je vaak met z’n tweeën, dan is de elektrische barbecue een ideale oplossing voor jou. Elektrische barbecues zijn vaak heel compact en hebben bijna geen rookontwikkeling. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over rook die je huis binnenwaait en je buren hebben er ook geen last van. Door zijn compacte vorm is je barbecue ook gemakkelijk mee te nemen op vakantie.

Ook voor binnenshuis

Stel je voor: je kijkt al heel de dag uit naar een lekkere barbecue. Dan kom je thuis na een lange dag en begint het ineens te regenen. Met een elektrische barbecue is dit geen probleem. Veel modellen kan je ook binnenshuis gebruiken.

Er zijn ook speciale tafelmodellen verkrijgbaar, waardoor je ook in de winter kan genieten van een gezellig barbecue feestje met familie of vrienden.

elektrische bbqVeiligheid

Een elektrische barbecue gebruikt geen open vuur en koelt na gebruik snel weer af. Hierdoor is het een van de veiligste manieren van barbecueën.

Het is wel aangeraden om te zorgen voor een stevig onderstel zodat je je barbecue niet per ongeluk omver kan stoten.

Elektrisch barbecueën is gezond

Een open vuur van een houtskoolbarbecue is moeilijk te controleren, vaak met ongezonde, zwart verbrande stukken vlees tot gevolg. Een elektrische barbecue maakt geen gebruik van een open vuur, waardoor de kans op aanbranden heel wat kleiner is.

Elektrisch barbecueën is ook beter voor het milieu, vooral als je groene stroom verbruikt. Een elektrische barbecue geeft namelijk veel minder fijnstof vrij als een houtskoolbarbecue.

Elektrisch barbecueën is goedkoper

De aanschafprijs van een elektrische barbecue is vaak wat hoger dan die van een houtskoolbarbecue. De gebruikskosten liggen echter een stuk lager. Je hoeft namelijk geen houtskool of briketten meer aan te schaffen. Als je vaak de barbecue aansteekt is elektrisch barbecueën dan ook voordeliger.

Smaak

Vaak kiezen mensen voor een houtskoolbarbecue omwille van de rooksmaak die het vlees krijgt. Heeft je elektrische barbecue een deksel dan kan je toch nog die gewilde rooksmaak aan je gerecht toevoegen. Wikkel hiervoor een handvol vochtig rookhout in aluminiumfolie en voorzie wat gaatjes. Leg dit pakketje bij op je grill en sluit het deksel. De rook die uit het pakketje ontsnapt zal je vlees toch die aangename rooksmaak geven. Niet zeggen tegen Jord Althuizen, die zweert bij “the real deal”, spijtig genoeg!

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.