Cultuur & Entertainment Uitgelicht

10 tips als je een puppy gaat kopen

Er zijn veel mensen die overwegen om een hondje te nemen. Maar veel mensen vergeten dat dit ook veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Je hebt bij de aanschaf van een hond best met veel dingen te maken. Het blijft natuurlijk niet bij het geven van eten en drinken. Daarom willen we een handje helpen door wat tips te geven.

puppy kopenDe aanschaf van een puppy

Wanneer je een puppy gaat aanschaffen is dit eigenlijk een belangrijke gebeurtenis voor het totale gezin. Wanneer je dan eindelijk zover bent dat je besloten hebt om een puppy te nemen dan moet er het nodige aangeschaft worden voor de pup. Zoals een mandje, speeltjes, puppyvoer. Hou hier zeker rekening mee bij het budgetteren van je hondje, want een dier koop je niet “tot je het niet meer kan betalen”, een dier koop je voor het leven – en een hond heeft toch wel wat financiële stabiliteit nodig. Je kan natuurlijk slim shoppen door een vergelijkingssite als Mag.ma te gebruiken, maar de kosten zijn toch nooit laag bij het houden van een hond.

Er zijn leuke dingen maar je moet ook nadenken waar je op moet letten wanneer je een pup gaat kopen. Soms weet je wel dat er iets niet pluis is als je ergens bent om een pup te kopen. We willen nog een aantal belangrijke punten benoemen.

Tips voor het kopen van een puppy

Wanneer je een puppy wilt moet je rekening houden met een aantal belangrijke punten. Deze belangrijke punten kan je voor jezelf goed nagaan:

Past de hond bij jou en je gezin?

Voordat je beslist om een puppy aan te schaffen is het goed om te bedenken of een hond ook in je leven past. Eenmaal een hond aangeschaft te hebben weet je dat je er nog vele jaren aan vast zit. Je moet er elke dag goed voor zorgen. Een hond kost per slot van rekening tijd, energie, aandacht en geld.

Welk ras past het beste bij je?

Wanneer je deze vraag voor jezelf gaat beantwoorden kom je al snel op de vraag welk ras je wilt. Maar ook of het een reu of teefje gaat worden en of je een gezelschapshond wilt of een hond waar je actieve dingen mee wil ondernemen.

Hoeveel tijd kost een hond?

De tijd die je kwijt bent aan een hond hangt af van de verzorging en de hoeveelheid aandacht en beweging van de hond. De verzorging gaat om de vacht, nagels, oren, ogen en gebit. De aandacht en beweging, gaat om het aantal keren uitlaten van de hond.

Waar koop je een hond?

Een hond kan je op vele manieren aanschaffen. Zo kan je een hond kopen via een Erkende fokker, asiel, adopteren uit het buitenland, via sociale media of marktplaats. Er zijn veel broodfokkers in Nederland en België dus probeer er altijd achter te komen of het een broodfokker is. Hier kan je een lijst vinden van gekende broodfokkers.

Wat kost een hond

Dit hangt af van het soort ras. Een puppy moet vaak nog entingen en ontwormd worden. En een puppycursus is vaak ook nodig. Daarnaast heb je nog alle benodigdheden nodig voor het eerste gebruik.

De ouders of de moeder van de pup zien

Wanneer je dan gaat kijken naar een pup is het belangrijk dat je de ouders of de moeder van de pup te zien krijgt. Wanneer je de ouders of moeder niet te zien krijgt dan is er vaak iets niet pluis

Als er meerdere rassen bij elkaar zitten

Wanneer de fokker meerdere rassen heeft heb je te maken met een broodfokker. Wanneer je te maken hebt met een massaproductie is de moeder van de pup vaak niet gezond en kan de pup psychologische problemen hebben waardoor de socialisatie gevolgen heeft.

Als de moeder en de pup buitenshuis wonen

Wanneer de moeder en haar pups in een kennel buiten leven wordt de socialisatie ook aangetast. De pups moeten veel ervaringen opdoen in hun omgeving. Wanneer ze geïsoleerd opgroeien waarbij ze weinig impulsen krijgen kunnen ze zich moeilijk aanpassen in het leven van jou en je gezin.

De pup is jonger dan zeven weken

Het beste kan een pup verkocht worden tussen zeven en tien weken. Dan kunnen eenvoudig gescheiden worden van hun moeder. Is dit niet het geval dan heb je vaak ook te maken met een broodfokker.

De fokker hoeft niets over de toekomst van de pup te weten

Als een fokker niets hoeft te weten over de toekomst van de pup heb je over het algemeen ook te maken met een broodfokker.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.